Lokalt Miljö Politik 

Högljudda klubbar skapar irritation – kommunen överväger åtgärder

Musikbuller från stadens nattklubbar har blivit ett växande problem för både boende och hotellgäster. Miljö- och hälsoskyddsnämnden undersöker nu möjliga åtgärder för att minska störningarna.

Stadens klubbar har länge varit en central del av nattlivet, men den senaste tiden har klagomålen på hög musik ökat markant. Flera personer som bor nära klubbarna liksom hotellgäster, har klagat på situationen. Nu undersöker kommunen möjliga åtgärder för att minska bullret.

Enligt Malin Grahn, chef på Miljö- och hälsoskyddsnämnden, har klagomålen orsakat högre prioritet i debatten.

Vi jobbar och funderar på vilka åtgärder kommunen i stort kan vidta vad gäller musikbuller i city. Just vad gäller boende på hotell kan vi inte utreda sådana klagomål som vanligt, då de riktvärden vi utgår från inte är tillämpliga på tillfälligt boende som hotell, berättar Malin Grahn.

För att hantera problemet kan kommunen tvinga klubbarna att mäta ljudnivån själva, för att säkerställa att riktlinjer följs. Grahn berättar att en bullermätning nyligen genomfördes i augusti en lördagskväll, men att inga för höga nivåer uppmättes vid detta tillfälle.

”Vi får klagomål”

Tilda Holdar bor i centrala Jönköping nära flera nattklubbar, berättar detta har påverkat henne.

Även med fönstren stängda hörs musiken tydligt in i lägenheten. Helger som tidigare var en tid för återhämtning, har nu blivit något jag inte ser fram emot på grund av oväsendet, berättar hon.

Tilda Holdar arbetar dessutom på Elite hotell, där bullret även är ett återkommande problem.

Våra gäster klagar ofta på den höga musiken då det stör deras vistelse. Detta gör i sin tur att vi får klagomål, avslutar Tilda Holdar.

Tilda Holdar FOTO: Hanaa Abdullah

Related posts